Gå til hovedindhold
EUREP2017, en del af kursusdeltagerne og "the Faculty", Prag, 2017
EUREP2017, en del af kursusdeltagerne og "the Faculty", Prag, 2017

Baggrund

European Board of Urology (1992) er en organisation under Union Européenne des Médecins Spécialistes (1958, European Union of Medical Specialists).

EBU afholder en gang årligt en eksamen for læger i sidste år af en urologiske speciallægeuddannelse eller for urologer som ønsker at tage eksamen. Eksamen er ikke obligatorisk i Danmark. 

Eksamen består af en skriftlig del, 100 MCQs, bestås denne del, kan man tage den mundtlige del. MCQ eksamen foregår i november, den mundtlige del typisk maj. Der er en eksamensafgift.

Består man eksamen bliver man Fellow of the European Board of Urology (FEBU), et "Mark of Excellence".

FEBU skolen

FEBU skolen i Øst blev startet på initiativ af overlæge, FEBU Jan Jepsen som nu sidder i EBU examination committee. Initiativet startede i 2011 og fik hurtig også en søsterskole i Vest. 

FEBU møderne afholdes ca. 5 gange årligt, hvor et emne fra FEBUs MCQ test gennemgås. En ekspert på området inviteres til at gennemgå emnet og en yngre læge er ansvarlig for at finde relevante MQC til hvert møde som gennemgås i plenum. 

Forud for hvert møde vil relevant baggrundslitteratur blive tilsendt. Deltagelse er gratis, frivillig og kræver ikke, at man tager FEBU eksamen.

 

Deltagelse i FEBU skolen giver et bredt teoretisk fundament og fungerer for mange som et afsæt til deltagelse i FEBU eksamen. Hele pensum kommer man igennem over en 3-årig periode. Så går man med tanker om at blive en af ca. 60 danske FEBU urologer, er det en oplagt mulighed for at blive klogere og træne op til eksamen.

 

EUREP kursus

Er man i sit sidste år af hoveduddannelsen i urologi afholder EAU et 6 dags state-of-the-art teoretisk kursus, European Urology Residents Education Programme (EUREP). Ansøgere udvælges til kursus udfra følgende kriterier: 

  1. EUA medlemsskab
  2. År i hoveduddannelse. Sidsteårs hoveduddannelseslæger prioriteres
  3. Antal CME points
  4. "First come, first serve"
  5. Engelsk færdigheder
  6. Geografisk fordeling
  7. Kun tilladt at deltage én gang
  8. Ansøgere fra EU lande prioriteres

CME points

Continuing Medical Education and Continuing Professional Development er et pointsystem, som primært benyttes uden for DK. CME points kan opnås på flere måder (kongres deltagelse, kursus deltagelse mv.). En anden måde er at oprette en bruger på eu-acme.org. Her kan man månedligt læse flere artikler fra den aktuelle udgave af Journal of European Urology med tilhørende MCQ og herved opnå CME points. 

x

Om YDU

YDU - Yngre Danske Urologer

Formand: Sara Tolouee

Læs mere om foreningen her

Se resten af bestyrelsen her

Meld dig ind